Wat doen we


Het Mantelzorgcafé is dé ontmoetingsplaats voor mantelzorgers, jong of oud en van alle mogelijke achtergronden. Iedereen die kort- of langdurig zorgt voor een zorgbehoevende of dit ooit gedaan heeft, is welkom tijdens de Mantelzorgcafés. Want iedere mantelzorger verdient erkenning voor de belangrijke rol die zij spelen binnen onze maatschappij!

Als gemeente willen wij mantelzorgers samenbrengen en ondersteunen. Elke maand komt op een vast moment een lokale groep mantelzorgers samen in het Mantelzorgcafé (zie Activiteitenkalender). Daar ontmoeten mantelzorgers elkaar om tips & tricks uit te wisselen, hun verhaal te doen of gewoon even te ontspannen.

Dit online platform biedt u daarnaast de mogelijkheid om lokale activiteiten en informatie op te zoeken, nieuwsberichten te lezen, vragen te stellen en met elkaar te chatten. Veel plezier alvast bij het ontdekken van dit platform!

Kalender

Bekijk de volledige kalender »
 • 04
  APR
  Workshop valpreventie

  Actieve namiddag met tips om vallen te vermijden

  Tijdens de workshop valpreventie leren de ergotherapeuten van wzc Huize Proventier en de dienst Seniorenzorg tips en tricks rond de risicofactoren om valpartijen thuis te vermijden.  Tapijten in huis?  Gepast schoeisel? Neem je veel medicatie?  Je leert er alles over tijdens deze interessante namiddag!

  Start om 14u in wzc Huize Proventier


 • 02
  MEI
  Bezoek aan grot van Westvleteren

  Wandeling naar grot met drankje nadien

  We vertrekken gezamenlijk richting de grot van Westvleteren.  Na een moment van bezinning is er tijd voor een babbel en een drankje in café In de Vrede. 

  Locatie en vertrekuur: 13u30 parking wzc Huize Proventier

  Gelieve vooraf in te schrijven bij Inge of Kaatje (seniorenzorg@poperinge.be of 057 34 65 00) of in LDC De Bres (057 34 66 24).


 • 06
  JUN
  Sneukelwandeling

  Rolstoelvriendelijke wandeling van een 4-tal km met lekkere stopplaatsen.

  WZC Huize Proventier en het mantelzorgcafé ’t Koetertje slaan de handen in elkaar om alle mantelzorgers en hun naasten een leuke namiddag te bezorgen.  Zorg jij ook voor iemand en wil je jouw ervaringen delen?  Wil je er eens een namiddag tussenuit met de persoon waarvoor je mantelzorger bent? Draag je zorg voor iemand die opgenomen is in een woonzorgcentrum? Dan is de sneukelwandeling the place to be.

  De wandeling start om 14u op de parking van het WZC Huize Proventier.  Onderweg komen we enkele lekkere stopplaatsen tegen.  Er is steeds tijd voor een babbeltje.

  We eindigen terug in WZC Huize Proventier met een heerlijk ijsje!

  Wil je er ook bij zijn, schrijf je in bij Kaatje of Inge seniorenzorg@poperinge.be of bel naar 057/34 65 00.

  Kostprijs: gratis

  (Bij regenweer blijven we binnen sneukelen)


Infodatabank


Via dit online platform willen we nuttige, lokale informatie voor mantelzorgers op een overzichtelijke manier presenteren. Zoekt u antwoorden op bepaalde vragen waarmee u als mantelzorger zit binnen uw gemeente? Typ dan uw sleutelwoorden of thema's in de zoekbalk hierboven en informeer uzelf. Vindt u geen antwoorden op uw vraag in deze infodatabank? Stuur uw vraag dan door via het contactformulier onderaan en we zullen onze antwoorden toevoegen, zodat iedereen op de hoogte kan gebracht worden. De databank is voorlopig nog beperkt, maar zal in de toekomst verder aangroeien met uw suggesties!

Recent toegevoegd

Toegevoegd door Sven Jacobs op 18 jan 19
Algemene info voor mantelzorgers
Algemeen Webpagina

Veurnestraat 15
8970 Poperinge' data-long='2.7246029' id='map'>

Contact

Kaatje Gelein

Lokaal Dienstencentrum De Bres
Veurnestraat 15
8970

Telefoon

0470/521839

E-mail

seniorenzorg@poperinge.be

contact