Begrijp je dokter.

Minstens 1 op de 3 Belgen heeft het soms moeilijk met het begrijpen van medische informatie. Maar ook om informatie te kunnen geven aan de hulpverleners. In dit kader werd bijgevoegde folder uitgewerkt, om op een heel eenvoudige wijze medische informatie te kunnen bespreken. Dit is een laagdrempelige tool ontwikkeld om communicatiedrempels weg te nemen. Zeker binnen bepaalde doelgroepen waar er communicatieproblemen zijn kan dat interessant zijn. We zijn in Limburg nu eenmaal een heel divers publiek. Mantelzorgers zijn een van de eerste die ingeschakeld worden bij communicatieproblemen van zorgvrager en hulpverlener.

Deze folder kan dus ook voor hun een hulpmiddel zijn. Op de website https://www.begrijpjedokter.be/ staan er verschillende tools voor hulpverleners. Hulpvragers of hun mantelzorgers vinden er ook interessante links.

‘ Begrijp je dokter’. Nu ook voor bezoek bij de gynaecoloog : https://www.rebelle-vzw.be/op-bezoek-bij-de-gynaecoloog en in meerdere talen : https://www.begrijpjedokter.be/info-voor-patienten/