Palliatieve Zorg

Voor Wie?

Deze informatie is geschikt voor iedere hulpverlener, mantelzorger als diegene die op zoek is naar informatie over palliatieve zorgen. 

Wat? 

Organisaties al Ispahan dragen bij aan de laatste warme zorgen, ook op het einde. 

Palliatieve zorg is een totaalzorg voor zij die ongeneselijk ziek zijn. De zorg is niet meer gericht op het genezen, wel op het garanderen van een optimale kwaliteit van het leven dat er nog is. Dit voor zowel de patiënt als diens omgeving.

Ispahan 

Ispahan is eind 1990 opgericht. Het is begonnen als een pionierswerk, wat is uitgegroeid tot een organisatie met medewerkers en vrijwilligers. Op jaarbasis begeleiden ze ongeveer 620 patiënten en families, verspreid over de 27 gemeente van het Arrondissement Turnhout. 

Het bestaat uit een team medewerkers van, palliatief verpleegkundige die rechtstreeks begeleiding geven aan patiënt, familie, hulverleners... verder zijn er nog 3 artsen en een psychologe. 

Ispahan vertrekt vanuit volgende visie " Rouw is een natuurlijk menselijk proces, dit maakt iedereen mee, maar iedereen op zijn eigen unieke wijze en tempo. De meeste mensen komen er op eigen kracht en ondersteuning van de eigen omgeving deze rouwperiode door." 

Bij Wie? 

VZW Ispahan 

Paterstraat 85 

2300 Turnhout 

014 42 66 02