Startavond Like! project

Heel wat inwoners van Roeselare ondersteunen of helpen een persoon met een zorgnood. Denk maar aan ouders met een kind met een beperking, of iemand die dagelijks zorgt voor een partner met een chronische ziekte. Mensen die zorg opnemen voor iemand waarmee ze een persoonlijke band hebben zijn mantelzorgers. Mantelzorg is niet evident, en heel wat mantelzorgers hebben ernaast nog een job en een gezin te onderhouden. Stad Roeselare wil daarom graag de werkende mantelzorger in de kijker zetten. 

Via het Europese project Like! organiseren we 8 praattafels. Samen gaan we op zoek naar manieren om de dienstverlening voor werkende mantelzorgers in de stad te verbeteren. Daar komen thema’s aan bod als wonen, de balans tussen werk en leven, financiën, psychologische steun, opvang, praktische hulp, enz. We bekijken wat er al bestaat, wat er beter kan en waar er nog nood aan is. 

De praattafels gaan ’s avonds door in een gezellige sfeer met een hapje en drankje. We gaan van start op dinsdag 29 januari 2019. Heb je vragen of wil je inschrijven voor het project voor werkende mantelzorgers? 

Neem dan contact op: via mail naar 1788@roeselare.be of telefonisch via 051/26.22.84. Na je inschrijving ontvang je de nodige praktische info. 

Inschrijven is mogelijk tot 25 januari 2019. Indien je de eerste keer niet kan komen, kan je nog steeds aansluiten op de andere praattafels.

Heb je interesse, maar kan je er helaas niet bij zijn op het startmoment? Vul dan onderstaande online enquête in en laat ons je mening weten: 

www.roeselare.be/wonen-en-leve...

STARTMOMENT TRAJECT VOOR WERKENDE MANTELZORGERS

DINSDAG 29 JANUARI 2019

ONTVANGST MET HAPJE EN DRANKJE OM 19U.

START PRAATTAFEL OM 19U.30

EINDE: CIRCA 21U.15

DEELNAME GRATIS

WAAR? NA INSCHRIJVING ONTVANG JE DE NODIGE PRAKTISCHE INFO