Koffiesalon: Ze zeggen dat het overgaat. Evamaria Jansen

ZE ZEGGEN DAT HET OVERGAAT:

het boek dat je helpt om te gaan met rouw en verlies’

 

Auteurs Evamaria Jansen en Johan Maes.

Koffiesalon: Ze zeggen dat het overgaat. Evamaria Jansen

Gaat door op 23 maart 2020

Evamaria Jansen:

Ik ben geboren in 1958 en na een korte carrière in het bijzonder onderwijs sedert een kleine dertig jaar rouwtherapeut en psychotherapeut. Ik ben wat betreft mijn beroep (en natuurlijk ook voor een deel persoonlijk)  gevormd door heel wat kortere en langere opleidingen, workshops, vrijwilligerswerk, supervisie en intervisie. De belangrijkste opleidingen waren voor mij tot nog toe die voor Gestalt en Psychosynthese plus alle modules, workshops en praktijkervaring rond rouw, schaduwrouw en gecompliceerde rouw. Ik werk cliëntgericht binnen gesprekken waarin ik door de jaren en opleidingen heen allerlei technieken heb opgedaan om het onbespreekbare bespreekbaar en/of (symbolisch) zichtbaar en draaglijker te maken, waardoor een helingsproces in gang kan worden gezet. Ook weet ik dat een op de lange duur doeltreffende therapie niet in de eerste plaats te maken heeft met het krijgen van de goeie antwoorden, maar met die van de juiste vragen.

Mijn focus ligt naast ‘gewone’ rouw en (vaak) schaduw-rouw rond perinatale (kort voor, tijdens of na de geboorte gestorven kindjes) sterfte en partnerrelaties, ook op nieuw samengesteld gezinsproblematiek.

Ik schrijf graag over wat mij binnen mijn beroepssfeer beweegt en datgene waarvan ik merk dat het ook anderen innerlijk  bezig houdt. Dat doe ik middels boeken, verhalen, columns/blogs en gedichten, waarin ik tussen de regels door soms ook handreikingen doe om uit het dal te krabbelen. De uitgegeven schrijfsels vind je verderop in de website en er zal ook regelmatig een nieuwe column bij komen. De columns hebben de bedoeling om op een niet al te zware manier over levensvragen te communiceren, maar meer nog om allerlei soorten van pijn, ontsporing, verdriet en trauma bespreekbaar te maken, te belichten en te bevragen.

 

Iedereen welkom!

 

Datum:     maandag 23 maart 2020 om 13u30.

Locatie:    oud OCMW gebouw, Raadzaal,

Mechelsestraat 55, 1840 Londerzeel. 

 

Inschrijven: Zorgloket@londerzeel.be of 052/30 36 16