Online infosessie

Infosessie hartcoherentie voor mantelzorgers

Online infosessie

Gaat door op 07 september 2021

Mantelzorger zijn kan je helemaal onder druk zetten. Hoe blijf je dit volhouden en hoe ga je om met de spanning van de dag?  Hoe kan je beter omgaan met stress? Stel dat er een methode is die je veerkracht en je stressbehendigheid vergroot, en die maximum 3x per dag 6 minuten oefenen vraagt... En dat je dit bovendien zélf kan meten.

Hartcoherentie is een wetenschappelijk onderbouwde methode waarbij je hartritme wordt beïnvloed zodat het hart en hetbrein met elkaar in balans worden gebracht. Hartcoherentie leidt zo tot een voelbare stressreductie. Je ervaart meer energie, minder fysieke klachten en een betere concentratie. 

Tijdens deze boeiende lezing kom je te weten hoe deze techniek nu precies werkt. Onder begeleiding van Veerle Troch, hartcoherentietrainer bij Hartsgewijs. 

Prijs: 5 euro (CM-leden 3 euro)

Uur: van 14 tot 16 uur

Inschrijving en info via vlaamsbrabant@samana.be of 016 35 95 13

Andere events

Bekijk de volledige kalender »
 • 27
  SEP
  Online infosessie

  Stress en burn-out bij mantelzorgers

  Heel wat mensen, en zeker ook mantelzorgers, ervaren regelmatig momenten van stress. Maar wat is dat nu juist: ‘stress’? Is dat een gevolg van een te druk leven, of een leven met veel zorgen aan je hoofd? Wat is het verschil precies tussen stress en burn-out? Hoe kan je signalen herkennen? Maar vooral…wat kan je eraan doen?  

  Deze online sessie geeft je inzicht in de mechanismen van stress & bunr-out en is een aanzet om hier voor jezelf even bij stil te staan. De webinar is opgedeeld in een theoretisch stuk en een gevoelsmatig stuk over de beleving van stress. Dit doen we aan de hand van een sprookje vol metaforen.  

  Spreker: Lies Vandebriel (stress en burn-out coach CM Limburg) 

  Prijs: 5 euro (3 euro voor CM-leden)

  Uur: starten om 19.30 uur

  Organisatie en info: Samana Oost-Vlaanderen, 09 267 53 53 of oostvlaanderen@samana.be

 • 05
  OKT
  Online infosessie

  Infosessie alledaags vergeten

  Even snel spieken in je agenda, want je weet niet meer of je vanmiddag een afspraak had bij de kapper of niet.  Niet op een woord of een benaming voor iets kunnen komen. Vergeten waar je jouw sleutels gelaten hebt.  Enkele minuten moeten nadenken, vooraleer je je herinnert waar je de wagen hebt geparkeerd.

  Herkenbaar? Geen paniek, je hoeft jou nog geen zorgen te maken. Veel van deze verschijnselen zijn volkomen normaal en hebben met veel factoren te maken. Ook zorgstress, waar veel mantelzorgers mee te maken krijgen, heeft een impact op het geheugen.

  Tijdens de infosessie op 05/10/21 krijg je informatie over de werking van ons geheugen en wat dit positief en negatief kan beïnvloeden. Deze webinar wordt zo interactief mogelijk opgebouwd.

  In de workshop op 18/10/21 brengen we een aantal heel concrete geheugensteuntjes aan die jou kunnen helpen om minder alledaagse dingen te vergeten. 

  Organisatie en info: Samana Oost-Vlaanderen, 09 267 53 53 of oostvlaanderen@samana.be

  Uur: 19.30 tot 21.30 uur

  Prijs: 5 euro (3 euro voor CM-leden)

 • 06
  OKT
  Mantelzorgcafé De Palto

  Het maandelijkse praatcafé voor personen die zorgen voor een naaste.

  Lezing over het zorgtraject bij personen met dementie ‘Richting geven aan zorg’, een uniek en praktisch stappenplan (door Liesbeth De Vroe verpleegkundige en dementie deskundige) 

  Plaats: LDC De Toekomst, Sint-Kamielstraat 85 te Aalst

  Uur: van 9.30 tot 12 uur

  Gratis deelname, inschrijven via demaretak@aalst.be of 053 72 29 20