Online meditatiereeks 'Vriendelijker voor jezelf'

Als we voor anderen zorgen die hulpbehoevend zijn, kunnen ook wij hun pijn vanbinnen voelen. Hoe verliezen we onszelf daarbij niet uit het oog?

Online meditatiereeks 'Vriendelijker voor jezelf'

Gaat door op 16 september 2021

In deze reeks verkennen we samen hoe we in eerste instantie vriendelijker voor onszelf kunnen worden. Net deze milde levenshouding biedt steun om mantelzorg te dragen zonder overspannen te raken.

Wanneer?

Donderdag 16/09  – van 14u tot 16u en donderdag 30/09 - van 14u00 tot 16u00.  Je schrijft meteen in voor de twee sessies tegelijk.

Organisatie en info: Samana Oost-Vlaanderen, 09 267 53 53 of oostvlaanderen@samana.be

Prijs: 5 euro (3 euro voor CM-leden)

Andere events

Bekijk de volledige kalender »
 • 27
  SEP
  Online infosessie

  Stress en burn-out bij mantelzorgers

  Heel wat mensen, en zeker ook mantelzorgers, ervaren regelmatig momenten van stress. Maar wat is dat nu juist: ‘stress’? Is dat een gevolg van een te druk leven, of een leven met veel zorgen aan je hoofd? Wat is het verschil precies tussen stress en burn-out? Hoe kan je signalen herkennen? Maar vooral…wat kan je eraan doen?  

  Deze online sessie geeft je inzicht in de mechanismen van stress & bunr-out en is een aanzet om hier voor jezelf even bij stil te staan. De webinar is opgedeeld in een theoretisch stuk en een gevoelsmatig stuk over de beleving van stress. Dit doen we aan de hand van een sprookje vol metaforen.  

  Spreker: Lies Vandebriel (stress en burn-out coach CM Limburg) 

  Prijs: 5 euro (3 euro voor CM-leden)

  Uur: starten om 19.30 uur

  Organisatie en info: Samana Oost-Vlaanderen, 09 267 53 53 of oostvlaanderen@samana.be

 • 05
  OKT
  Online infosessie

  Infosessie alledaags vergeten

  Even snel spieken in je agenda, want je weet niet meer of je vanmiddag een afspraak had bij de kapper of niet.  Niet op een woord of een benaming voor iets kunnen komen. Vergeten waar je jouw sleutels gelaten hebt.  Enkele minuten moeten nadenken, vooraleer je je herinnert waar je de wagen hebt geparkeerd.

  Herkenbaar? Geen paniek, je hoeft jou nog geen zorgen te maken. Veel van deze verschijnselen zijn volkomen normaal en hebben met veel factoren te maken. Ook zorgstress, waar veel mantelzorgers mee te maken krijgen, heeft een impact op het geheugen.

  Tijdens de infosessie op 05/10/21 krijg je informatie over de werking van ons geheugen en wat dit positief en negatief kan beïnvloeden. Deze webinar wordt zo interactief mogelijk opgebouwd.

  In de workshop op 18/10/21 brengen we een aantal heel concrete geheugensteuntjes aan die jou kunnen helpen om minder alledaagse dingen te vergeten. 

  Organisatie en info: Samana Oost-Vlaanderen, 09 267 53 53 of oostvlaanderen@samana.be

  Uur: 19.30 tot 21.30 uur

  Prijs: 5 euro (3 euro voor CM-leden)

 • 06
  OKT
  Mantelzorgcafé De Palto

  Het maandelijkse praatcafé voor personen die zorgen voor een naaste.

  Lezing over het zorgtraject bij personen met dementie ‘Richting geven aan zorg’, een uniek en praktisch stappenplan (door Liesbeth De Vroe verpleegkundige en dementie deskundige) 

  Plaats: LDC De Toekomst, Sint-Kamielstraat 85 te Aalst

  Uur: van 9.30 tot 12 uur

  Gratis deelname, inschrijven via demaretak@aalst.be of 053 72 29 20