praatcafé dementie

Draaglast en draagkracht

praatcafé dementie

Gaat door op 21 november 2019

donderdag, november 14, 2019 - 14:00

Hoe bereik je een evenwicht tussen 'wat je MOET dragen' en 'wat je KAN dragen'  (= wat je 'te verwerken krijgt)'? Els Verhagen, CM referentiepersoon dementie, geeft tips en suggesties om die balans zo goed mogelijk in evenwicht te houden.

 

LDC De Bres, Veurnestraat 15 in Poperinge

Andere events

Bekijk de volledige kalender »
 • 04
  FEB
  't Koetertje

  Rouw en verlies

  Een van je ouders sterft, je verliest je partner of iemand die je zeer dierbaar is, gaat alsmaar meer achteruit wegens een aandoening. Bij elk van deze dingen, rouwen mensen. Iedereen doet dit op zijn eigen manier en tempo. Vaak geeft men aan dat men moeite heeft om te rouwen of om met rouwende mensen om te gaan.

  Tijdens deze editie van ’t Koetertje staan we samen met de eerstelijnspsychologe Leen Ballieu stil bij dit thema.

  Waar: LDC De Bres

  Wanneer: dinsdag 4 februari, om 14 uur

  Kostprijs: gratis

 • 03
  MAR
  't Koetertje

  Vroegtijdige zorgplanning

  Vroegtijdige zorgplanning is een proces van continu overleg tussen patiënt en zorgverlener, gericht op het uitklaren van iemands waarden en wensen ten aanzien van zijn of haar levenseinde. Vaak denken we niet na over onze wensen in verband met het levenseinde. Of we denken er wel over na, maar we praten er niet graag over. In sommige situaties moeten mensen hele moeilijke beslissingen nemen in plaats van de patiënt die het niet meer kan zeggen.

  Om zo’n situaties te vermijden, kunnen mensen samen met elkaar en/of met de huisarts bespreken wat ze belangrijk vinden bij het levenseinde. Hierdoor kan de zorg zo goed mogelijk afgestemd worden op de wensen en behoeften van de patiënt.

  Dokter Provoost geeft tijdens dit mantelzorgcafé verdere uitleg rond dit boeiende thema.

  Waar: LDC De Bres

  Wanneer: dinsdag 3 maart, om 14 uur

  Kostprijs: gratis

 • 07
  APR
  't Koetertje

  Woningaanpassing

  Omschrijving