't Koetertje

Zorgvolmacht: je voorbereiden voor als het niet meer lukt

't Koetertje

Gaat door op 05 november 2019

Facturen betalen, een huis verhuren, bepalen waar je woont, een schenking doen,… allemaal handelingen die vanzelfsprekend lijken. Tot het noodlot toeslaat en je er door een ongeval of ziekte niet meer toe in staat bent. Belangrijke beslissingen worden dan voor jou genomen, tenzij je een zorgvolmacht hebt opgesteld. Zo kan je met meer vertrouwen de toekomst tegemoet en weet je omgeving hoe ze je wensen kunnen vervullen. Maar wanneer stel je een zorgvolmacht op? Waar en bij wie stel je een zorgvolmacht op? Wie kies je als lasthebber? Welke handelingen mag de lasthebber stellen? Wat als je geen zorgvolmacht hebt opgesteld?

Op al deze vragen geeft notaris Stephan Mourisse tijdens ’t Koetertje een antwoord.

Waar: LDC De Bres

Wanneer: dinsdag 5 november 2019, om 19 uur.  Het einde is voorzien om 21 uur.

Kostprijs: gratis 

Andere events

Bekijk de volledige kalender »
 • 04
  FEB
  't Koetertje

  Rouw en verlies

  Een van je ouders sterft, je verliest je partner of iemand die je zeer dierbaar is, gaat alsmaar meer achteruit wegens een aandoening. Bij elk van deze dingen, rouwen mensen. Iedereen doet dit op zijn eigen manier en tempo. Vaak geeft men aan dat men moeite heeft om te rouwen of om met rouwende mensen om te gaan.

  Tijdens deze editie van ’t Koetertje staan we samen met de eerstelijnspsychologe Leen Ballieu stil bij dit thema.

  Waar: LDC De Bres

  Wanneer: dinsdag 4 februari, om 14 uur

  Kostprijs: gratis

 • 03
  MAR
  't Koetertje

  Vroegtijdige zorgplanning

  Vroegtijdige zorgplanning is een proces van continu overleg tussen patiënt en zorgverlener, gericht op het uitklaren van iemands waarden en wensen ten aanzien van zijn of haar levenseinde. Vaak denken we niet na over onze wensen in verband met het levenseinde. Of we denken er wel over na, maar we praten er niet graag over. In sommige situaties moeten mensen hele moeilijke beslissingen nemen in plaats van de patiënt die het niet meer kan zeggen.

  Om zo’n situaties te vermijden, kunnen mensen samen met elkaar en/of met de huisarts bespreken wat ze belangrijk vinden bij het levenseinde. Hierdoor kan de zorg zo goed mogelijk afgestemd worden op de wensen en behoeften van de patiënt.

  Dokter Provoost geeft tijdens dit mantelzorgcafé verdere uitleg rond dit boeiende thema.

  Waar: LDC De Bres

  Wanneer: dinsdag 3 maart, om 14 uur

  Kostprijs: gratis

 • 07
  APR
  't Koetertje

  Woningaanpassing

  Omschrijving

Inschrijven voor deze activiteit