't Koetertje

Vroegtijdige zorgplanning

't Koetertje

Gaat door op 03 maart 2020

Vroegtijdige zorgplanning is een proces van continu overleg tussen patiënt en zorgverlener, gericht op het uitklaren van iemands waarden en wensen ten aanzien van zijn of haar levenseinde. Vaak denken we niet na over onze wensen in verband met het levenseinde. Of we denken er wel over na, maar we praten er niet graag over. In sommige situaties moeten mensen hele moeilijke beslissingen nemen in plaats van de patiënt die het niet meer kan zeggen.

Om zo’n situaties te vermijden, kunnen mensen samen met elkaar en/of met de huisarts bespreken wat ze belangrijk vinden bij het levenseinde. Hierdoor kan de zorg zo goed mogelijk afgestemd worden op de wensen en behoeften van de patiënt.

Dokter Provoost geeft tijdens dit mantelzorgcafé verdere uitleg rond dit boeiende thema.

Waar: LDC De Bres

Wanneer: dinsdag 3 maart, om 14 uur

Kostprijs: gratis

Andere events

Bekijk de volledige kalender »
 • 21
  NOV
  praatcafé dementie

  Draaglast en draagkracht

  donderdag, november 14, 2019 - 14:00

  Hoe bereik je een evenwicht tussen 'wat je MOET dragen' en 'wat je KAN dragen'  (= wat je 'te verwerken krijgt)'? Els Verhagen, CM referentiepersoon dementie, geeft tips en suggesties om die balans zo goed mogelijk in evenwicht te houden.

   

  LDC De Bres, Veurnestraat 15 in Poperinge

 • 03
  DEC
  't Koetertje

  Beter slapen

  Workshop rond 'Beter slapen' gegeven door Jan Vanneste

 • 07
  JAN
  't Koetertje

  Nieuwjaarsreceptie

  De boog moet niet altijd gespannen staan. Tijdens de januarie-editie van 't Koetertje klinken we op het nieuwe jaar met een hapje en een drankje. Voor de rest maken we het gezellig met veel tijd om met elkaar te praten. 

  waar: LDC De Bres

  wanneer: dinsdag 7 januari, om 17u30

  kostprijs: gratis

  Graag vooraf inschrijven bij Karlijn (karlijn.debruyne@poperinge.be) of Cleo (Cleo.vereecke@poperinge.be) of telefonisch via De Bres (057 34 66 24)


Inschrijven voor deze activiteit