Wat doen we


Het Mantelzorgcafé is dé ontmoetingsplaats voor mantelzorgers, jong of oud en van alle mogelijke achtergronden. Iedereen die kort- of langdurig zorgt voor een zorgbehoevende of dit ooit gedaan heeft, is welkom tijdens de Mantelzorgcafés. Want iedere mantelzorger verdient erkenning voor de belangrijke rol die zij spelen binnen onze maatschappij!

Als gemeente willen wij mantelzorgers samenbrengen en ondersteunen. Elke maand komt op een vast moment een lokale groep mantelzorgers samen in het Mantelzorgcafé (zie Activiteitenkalender). Daar ontmoeten mantelzorgers elkaar om tips & tricks uit te wisselen, hun verhaal te doen of gewoon even te ontspannen.

Dit online platform biedt u daarnaast de mogelijkheid om lokale activiteiten en informatie op te zoeken, nieuwsberichten te lezen, vragen te stellen en met elkaar te chatten. Veel plezier alvast bij het ontdekken van dit platform!

Laatste nieuws

Opening Mantelzorgcafé Allabadinne

Toegevoegd door op 24 apr 19

Op 16 april 2019 ging het Mantelzorgcafé Allabadinne te Wervik feestelijk van start!

Toen hadden we het over waar je als mantelzorger financieel recht op hebt.

Hou alvast dat de kalender in de gaten voor de komende activiteiten!

Lees meer » / Bekijk alle berichten »

Infodatabank


Via dit online platform willen we nuttige, lokale informatie voor mantelzorgers op een overzichtelijke manier presenteren. Zoekt u antwoorden op bepaalde vragen waarmee u als mantelzorger zit binnen uw gemeente? Typ dan uw sleutelwoorden of thema's in de zoekbalk hierboven en informeer uzelf. Vindt u geen antwoorden op uw vraag in deze infodatabank? Stuur uw vraag dan door via het contactformulier onderaan en we zullen onze antwoorden toevoegen, zodat iedereen op de hoogte kan gebracht worden. De databank is voorlopig nog beperkt, maar zal in de toekomst verder aangroeien met uw suggesties!

Recent toegevoegd

Toegevoegd door Sven Jacobs op 9 jan 20
Overzicht van het bestaande vervoersaanbod
Praktische hulp Document
Toegevoegd op 27 jun 19
Wat zijn de lokale opvangmogelijkheden voor de zorgbehoevende?
Opvang Presentatie
Toegevoegd op 24 apr 19
Presentatie van Bond Moyson rond waar je recht op hebt als mantelzorger
Openbaar Financiën Presentatie

Contact

Sabine Ameye

LDC De Kim / LDC De Spie
Sint-Jorisstraat 3 / Beselarestraat 3
8940

Telefoon

056/952951

E-mail

sabine.ameye@wzbwervik.be

contact