Wat doen we


Het Mantelzorgcafé is dé ontmoetingsplaats voor mantelzorgers, jong of oud en van alle mogelijke achtergronden. Iedereen die kort- of langdurig zorgt voor een zorgbehoevende of dit ooit gedaan heeft, is welkom tijdens de Mantelzorgcafés. Want iedere mantelzorger verdient erkenning voor de belangrijke rol die zij spelen binnen onze maatschappij!

Als gemeente willen wij mantelzorgers samenbrengen en ondersteunen. Elke maand komt op een vast moment een lokale groep mantelzorgers samen in het Mantelzorgcafé (zie Activiteitenkalender). Daar ontmoeten mantelzorgers elkaar om tips & tricks uit te wisselen, hun verhaal te doen of gewoon even te ontspannen.

Dit online platform biedt u daarnaast de mogelijkheid om lokale activiteiten en informatie op te zoeken, nieuwsberichten te lezen, vragen te stellen en met elkaar te chatten. Veel plezier alvast bij het ontdekken van dit platform!

Kalender

Bekijk de volledige kalender »
 • 27
  FEB
  Mantelzorgcafé De Oase

  27 februari 2020 van 14 tot 16u30

  Thema: 'Klein geluk voor mantelzorgers': een fijne workshop vol tips en kleine praktische oefeningen die mantelzorgers helpen om de zorg beter aan te kunnen

  Waar? Greenville, Centrum-Zuid 1111


 • 26
  MAR
  Mantelzorgcafé De Oase

  26 maart 2020 van 19 tot 21u

  Thema: Vakanties voor mantelzorgers

  Waar? OC Lillo, Hortelstraat 21


 • 22
  APR
  Mantelzorgcafé De Oase

  22 april 2020 van 13 tot 15u

  Thema: Uitleg over thuiszorgdiensten

  Waar? OC De Roepsteen, Sint-Trudoplein 12


Infodatabank


Via dit online platform willen we nuttige, lokale informatie voor mantelzorgers op een overzichtelijke manier presenteren. Zoekt u antwoorden op bepaalde vragen waarmee u als mantelzorger zit binnen uw gemeente? Typ dan uw sleutelwoorden of thema's in de zoekbalk hierboven en informeer uzelf. Vindt u geen antwoorden op uw vraag in deze infodatabank? Stuur uw vraag dan door via het contactformulier onderaan en we zullen onze antwoorden toevoegen, zodat iedereen op de hoogte kan gebracht worden. De databank is voorlopig nog beperkt, maar zal in de toekomst verder aangroeien met uw suggesties!

Recent toegevoegd

Contact

Sven Jacobs

Gemeente Houthalen-Helchteren
Kastanjestraat 7A
3530

Telefoon

011/492312

E-mail

sven@idrops.be

contact