Kalender Geel

Binnenkort

 • 29
  SEP
  Het niet-pluis gevoel bij dementie.

  I.S.M. Tandem

  Sommige mensen krijgen al voordat je daadwerkelijk kan spreken van dementie bepaalde symptomen. Door de professionals wordt dit vaak de 'niet-pluis' fase genoemd. Tijdens dit mantelzorgcafé bekijken we de herkenningspunten die voorafgaand kunnen zijn aan dementie. 

  Praktische informatie: 

  Waar: LDC Luysterbos, zaal Polimaxi

  Uur: 13.30u - 15.30u

  Prijs: Gratis

  Inschrijven: mantelzorg@geel.be of 014 56 70 70 

 • 27
  OKT
  Verlies en rouw bij mantelzorg.

  I.S.M. Coponcho

  Na een intensieve zorg staat je als mantelzorger vaak een dubbel verlies te wachten: afscheid van een persoon, maar ook afscheid van een manier van leven. Tijdens dit mantelzorgcafé maken we kennis met de verschillende vormen van rouw. Met verlies kan je zowel tijdens als na de zorg geconfronteerd worden. We maken dan ook tijd om als mantelzorger ervaringen uit te wisselen, stil te staan bij je eigen rouwproces en met behulp van enkele tips op zoek te gaan naar een nieuwe zingeving. 

  Praktische informatie: 

  Waar: LDC Luysterbos, zaal Polimaxi

  Uur: 13.30u - 15.30u

  Prijs: Gratis

  Inschrijven: mantelzorg@geel.be of 014 56 70 70 

 • 24
  NOV
  Ken je rechten als patiënt.

  I.S.M. Coponcho

  Als patiënt heb je heel wat rechten. Maar wat houden die rechten precies in? Geeft de specialist je medische informatie altijd door aan je huisarts en mag je je eigen dossier inkijken? Kan je de verzorging door een arts weigeren en wat doe je bij een klacht over een behandeling of ziekenhuisfactuur? 

  In dit mantelzorgcafé staan we samen stil bij alle rechten van de patiënt en zijn mantelzorger. 

  Praktische informatie: 

  Waar: LDC Luysterbos, zaal Polimaxi

  Uur: 13.30u - 15.30u

  Prijs: Gratis

  Inschrijven: mantelzorg@geel.be of 014 56 70 70 

Afgelopen

 • 21
  SEP
  Zorgvolmacht en bewindvoering

  Infosessie door notarieel medewerker Linde Desmet

  Bewindvoering is een ‘gerechtelijke’ beschermingsmaatregel want het is met tussenkomst van een vrederechter. De regeling van de zorgvolmacht daarentegen is een vorm van ‘buitengerechtelijke’ bescherming, want die vindt plaats voor de tussenkomst van de vrederechter. Het is een overeenkomst waarbij je zelf een volmacht geeft aan iemand anders om bepaalde zaken te behartigen wanneer je daar zelf fysiek of mentaal niet meer toe in staat bent.

  Heb je graag meer informatie? Notarieel medewerker Linde Desmet zal tijdens deze infosessie dieper ingaan op beide aspecten. 

  Praktisch:

  Wanneer: 21/09/2023 

  Waar: LDC Luysterbos, J.B. Stessensstraat 69, 2440 Geel 

  Inschrijven: via mantelzorg@geel.be of 014 56 70 70


 • 30
  JUN
  Petanquenamiddag en wandeling met gids

  I.S.M. Samana

  Op vrijdag 30 juni organiseren we een petanquenamiddag op de petanquevelden van ons LDC Luysterbos. Heb je misschien meer zin in een uitgestippelde wandeling met gids? Ook dit is mogelijk! Inschrijven is niet nodig en bovendien is er een hapje en een drankje voorzien tijdens het spel en na de wandeling. 

  Geen enkele reden om niet te komen, toch?!