Kalender Koksijde

Binnenkort

  Er zijn momenteel geen activiteiten gepland.

Afgelopen

 • 06
  MEI
  OPVANG VOOR DE HULPBEHOEVENDE

  in de ‘De Luisterschelp’ op maandag 6/5 om 14u in zaal De Brug van het Sociaal Huis

  uitleg nieuwe dagopvang in Koksijde door Charlotte Bossuyt van Familiehulp

   

  Ben je als mantelzorger op zoek naar een beetje tijd voor jezelf? Wil je graag eens een ontspannende activiteit doen buitenshuis, maar kan je je hulpbehoevende niet alleen thuis laten?

  Dan kan NOAH dagverzorging van Familiehulp misschien wel een oplossing zijn. Want binnenkort start Familiehulp met een kleinschalige dagopvang en vond ze hiervoor een onderdak in de assistentiewoningen Doornhuys (rechtover wzc Dunecluze). Oudere personen met een zorgbehoefte zullen er in een huiselijke omgeving een gezellige dag kunnen doorbrengen. Familiehulp koos de naam NOAH, wat staat voor Nabijheid, Ontmoeting, Aandacht, Huiselijkheid.

  Charlotte Bossuyt, zorgpartner van Familiehulp, komt ons uitleg geven over dit nieuwe dagcentrum in het mantelzorgcafé van 6 mei.

  Daarna kunnen de mantelzorgers koffiekletsen en andere mantelzorgers leren kennen.

 • 02
  APR
  Begrijpen en begrepen worden. Kennismaking met verbindende communicatie.

  Op donderdag 2 april van 14u tot 16u in het WZC Dunecluze, Ter Duinenlaan 35 - Toegang 7€ (drank en infobundel inbegrepen). 

  Inschrijven met vermelding van naam en 2/04 communicatie bij Samana Mantelzorg West-Vlaanderen 051 26 53 66, mantelzorg.wvl@samana.be of bij Sociaal Huis Koksijde 058 53 43 10 info@sociaalhuiskoksijde.be

   


  Thema: ‘Begrijpen en begrepen worden in het samenwerken met hulpverleners’. Deelnemers maken kennis met de bouwstenen van ‘verbindende communicatie’. De intentie is een relatie op te bouwen waarbij er wederzijds respect is en te komen tot een open communicatie. Oefeningen, uitwisseling en inzichten delen staan op het programma. Dit ontmoetingsmoment staat open voor alle mantelzorgers

 • 01
  APR
  ZELFZORG VOOR MANTELZORGERS door Sarah Bloeyaert, Klinisch Psychologe bij az West

  Hoe kunnen we de balans tussen zorg voor anderen en zorg voor onszelf in evenwicht houden?

  Mantelzorgers staan in voor de zorg van anderen, wat niet altijd evident is. Mantelzorg kan zowel fysiek als psychisch zwaar zijn. Verliezen we intussen onze eigen noden niet uit het oog? Hoe kunnen we onze grenzen bewaken? 

  Sarah Bloeyaert, Klinisch Psychologe bij az West, brengt in haar voordracht zelfzorg in al z’n facetten aan bod en reikt tips aan om deze in het dagelijks leven toe te passen.

  Erna kunnen we gezellig napraten bij een kopje koffie.

 • 04
  MAR
  Welke HULPMIDDELEN bestaan er voor iemand die zorg nodig heeft?

  Wegwijs in het aanbod door Stijn Depraetere, Orthopedisch technoloog Ergotherapeut van de Thuiszorgwinkel (in De Luisterschelp om 14u)

  Als mantelzorger kan je vaak extra hulp of hulpmiddelen gebruiken. Je staat er niet bij stil wat er allemaal voorhanden is om iemand die zorg nodig heeft hulp te bieden bij het aankleden, zich verplaatsen, eten en zoveel meer.

  In het mantelzorgcafé van maandag 4 maart  laten we je kennis maken met heel wat hulpmiddelen. Je zal verbaasd zijn van alle mogelijkheden! Ze kunnen jou en je zorgvrager helpen om jullie dagelijks functioneren te verbeteren en zelfstandigheid te verhogen.

 • 05
  FEB
  Alleen staan als mantelzorger? Valkuilen en steunpunten.

  Workshop gegeven door Francky Debusschere (Samana) i.s.m. het Sociaal Huis Koksijde - gaat door in WZC Dunecluze, Ter Duinenlaan 35, Koksijde om 14 uur.

  Als mantelzorger haal je energie uit je engagement. Maar soms is het lastig en bots je op grenzen. Heb je het gevoel van alleen te staan? Eenzaam te zijn? Hoe moet je daarmee omgaan? Op de ontmoetingsgroep wisselen we ervaringen uit en brengen wij de valkuilen en steunpunten in kaart. Heb je zelf teksten, beelden of andere zaken waar je kracht uit put om niet alleen te staan? Breng deze gerust mee. Prijs: 7.00 € (koffie  en mapje inbegrepen)


 • 04
  FEB
  Mantelzorgcafé De Luisterschelp

  Van 14u tot 16u30 in het Sociaal Huis Koksijde, Ter Duinenlaan 34

  Presentatie van het nieuwe online platform voor mantelzorgers. Na de presentatie door !DROPS, kan er uitgetest worden op de laptops die zullen klaarstaan. Indien je wil, kun je je al direct ter plaatse registreren en een profielfoto laten maken. Er is  natuurlijk ook tijd voor een babbel en een tasje koffie in een gezellige sfeer!