Kalender

Binnenkort

  Er zijn momenteel geen activiteiten gepland.

Afgelopen

 • 23
  JUN
  Dag van de Mantelzorger: Kom jij mee ontbijten?

  Ken jij of Ben jij een mantelzorger? Laat het ons weten want als mantelzorger ben je welkom op ons ontbijt in LDC De Schoor op vrijdag 23/06 om 0900 uur.

  Mantelzorghub De Vier Wegen nodigt jou als mantelzorger uit op vrijdag 23/06/2023 voor een gezellig ontbijt tussen 09.00 en 1100u in LDC De Schoor. Kom je niet graag alleen? Neem dan gerust iemand mee.
  Lukt voor jou ontbijten op locatie niet? Dan brengen wij met liefde 1 ontbijt naar je thuis tussen 0800 en 0900 uur in de gemeentes Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar.

  Deelname is gratis - inschrijving verplicht voor 12/06.Stuur een mail of bel ons om in te schrijven:
  Beerse - kim.vancleuvenbergen@beerse.be - 014 60 05 41
  Oud-Turnhout - eigenaard@oud-turnhout.be - 014 46 22 44
  Turnhout - ingrid.jansen@zorggroep-orion.be - 014 28 40 70
  Vosselaar - kristin.megens@vosselaar.be - 014 60 08 56

 • 08
  MEI
  Mantelzorgcafé De vier wegen : 8 mei 2023 : Workshop : Geluk zit in een klein driehoekje

  Op maandag 8 mei 2023 vindt in Vosselaar een mantelzorgcafé plaats. De workshop "Geluk zit in een klein driehoekje" wordt gegeven door Ingrid Jansen, spreker van Logo Kempen en mantelzorgcoördinator bij Zorggroep Orion in Turnhout. Mantelzorgers van Beerse, Oud-Turnhout, Vosselaar en Turnhout zijn welkom vanaf 18.30 u  (ontvangst met hapje en drankje)  in zaal Reynaert, Maurits Pottersstraat, Vosselaar. De workshop duurt van 19.00 u tot 21.00 u. Deelname is gratis. Schrijf je voor 28 april 2023 in via sociale.dienst@vosselaar.be of bel naar 014/60 08 20.

  Aan de hand van de geluksdriehoek wil Ingrid mantelzorgers informeren en inspireren. Hoe maak je mensen bewust(er) van geluk? Hoe kan je je gelukkig en goed in je vel voelen? Hoe kan je zelf aan een geluksgevoel werken? 

 • 28
  MAR
  Ik ben mantelzorger: mijn agenda loopt vol en mijn hoofd ontploft!

  Wat gebeurt er in je brein bij stress, en in je lichaam? Hoe beïnvloedt het je gedrag? Dat kom je te weten op dit mantelzorgcafé. En vooral, hoe ga ik om met die stress?  Wat kan ik zelf ondernemen? 

  Geen paniek, het is niet altijd zo. Maar wees eerlijk, als mantelzorger overvalt dit gevoel je wel eens. Want je draagt zorg voor je naaste. Maar je bent ook nog vader of moeder, grootvader of grootmoeder, je werkt mogelijk nog, je hebt je sociaal leven en hobby’s. En soms wordt het mogelijk wat veel. Heb je het gevoel te verdrinken of geen adem te krijgen. Dan spreken we van stress.

  Wat gebeurt er in je brein bij stress, en in je lichaam? Hoe beïnvloedt het je gedrag? Dat kom je te weten op dit mantelzorgcafé. En vooral, hoe ga ik om met die stress? Wat kan ik zelf ondernemen? Hoe buig ik het om? Daar gaan we met ervaringsgerichte oefening mee aan de slag. Interesse? Schrijf dan nu in. 

  Wanneer: 28 maart 2023 – 19.00u. Waar: Kaffee De Wending – Albert Van Dijckstraat 18 – 2300 Turnhout Meer info of vragen: ingrid.jansen@zorggroep-orion.be . Deelname is gratis. Je kan inschrijven onderaan deze pagina of stuur me een e-mail.

  #mantelzorg #uitinvlaanderen #uitinturnhout #gezondekempen #zorggroeporion #stress

 • 21
  FEB
  De Mantelzorger en zijn paperassen

  Ben jij mantelzorger en regel je het papierwerk voor je naaste? Wat, waar, ... hoe start ik? Dat is het thema van de avond.

  Ben jij mantelzorger dan ga je zeer waarschijnlijk ook het papierwerk voor je naaste regelen. En daar begint het. Wat is er te regelen inzake mantelzorg, voor jezelf én voor je zorgvrager? Waar kan je terecht? Waar start je? Welke info is er, en ga zo maar door. Mogelijk heb je het gevoel te verdrinken in info of je weet niet waar te starten. Heel begrijpelijk, het is iets dat we veelvuldig horen. Want er is veel info, heel veel en ze staat zowat overal. Om klaarheid in de veelvoud van info te scheppen nodigen we je uit op het mantelzorgcafé 'de mantelzorger en al zijn paperassen'. We tonen je

  • welke stappen te volgen
  • waar je best start
  • wie je kan helpen
  • waar je aanvragen en formulieren indient
  • welke organisaties en verenigingen je kunnen bijstaan

  om je zo te helpen het bos door de bomen te (blijven) zien.

  Vragen? Contacteer ingrid.jansen@zorggroep-orion.be . Deelname is gratis. Inschrijven kan je onderaan deze pagina, of stuur me een e-mail.  Je bent op 21/02/2023 om 19.00 uur welkom in Kaffee De Wending - WZC De Wending - Albert Van Dijckstraat 18 - 2300 Turnhout #mantelzorg #uitinvlaanderen #uitinturnhout #gezondekempen #zorggroeporion #paperassen

 • 11
  MEI
  De Sandwich generatie door Erna Claes

  Mantelzorg door de sandwichgeneratie, de generatie die “gesandwicht” zit tussen zorg voor ouders, kinderen en kleinkinderen.

  Deelname is gratis

  Waar?

  *Café Lokaal Dienstencentrum De Schoor, Schorvoortstraat 53, 2300 Turnhout

  Inschrijven en vragen?
  Inschrijven verplicht voor 09 mei via: 014.28.40.70 OF  albertvandyck@zorggroep-orion.be OF
  dorien.bevers@zorggroep-orion.be