Nieuwsberichten Hasselt

Neem je mantelzorgverlof op? Vraag de Vlaamse aanmoedigingspremie aan

Toegevoegd door Anne Oliestelder op 6 dec 22

Bied jij extra zorg aan familieleden of vrienden die permanent hulpbehoevend zijn? En neem je hiervoor mantelzorgverlof op? Dan kan je bovenop een uitkering van de RVA een Vlaamse aanmoedigingspremie aanvragen. Ontdek alle info hier.

Lees meer »

Activiteiten 'dementievriendelijke Hasselt'

Toegevoegd door Anne Oliestelder op 5 sep 22

Eén op vijf mensen krijgt dementie. De kans dat je in het dagelijkse leven of in je beroepsleven in contact komt met iemand met dementie is dus groot. Weten wat dementie is en hoe je je communicatie kan aanpassen, is van groot belang en zorgt ervoor dat mensen met dementie kunnen blijven deelnemen aan het maatschappelijk leven. Ontdek het volledige dementievriendelijke aanbod dat stad Hasselt aanbiedt.

Lees meer »

Nieuwsbrief ECD Contact

Toegevoegd door Anne Oliestelder op 1 jun 22

Lees hier de juni-nieuwsbrief van ECD Contact over onder meer de Expertendag dementie 2022 en meerdere Vlaamse campagnes over hersengezondheid, waardering van mantelzorgers en een dementie-inclusieve samenleving.

Lees meer »

Dementievriendelijke stad

Toegevoegd door Lore De Clercq op 13 sep 21

Wist je dat Hasselt een dementievriendelijke stad is? Heb je vragen of suggesties voor een dementievriendelijk beleid? Stuur een mail naar chantal.grauwels@hogevijf.be.  

Lees meer »

Dé website voor info over mantelzorg: www.mantelzorgers.be

Toegevoegd door Lore De Clercq op 13 sep 21

Ben je op zoek naar info over het mantelzorgstatuut? Of heb je een vraag over bewindvoering? Of wil je je huis aanpassen? Je vindt op de website van het Vlaams Expertisepunt Mantelzorg heel wat antwoorden op de meeste vragen die je als mantelzorger hebt. Vind je niet wat je zoekt? Stuur een mail naar mantelzorg@hasselt.be en we helpen je graag op weg. 

Lees meer »