Kalender Hasselt

Binnenkort

 • 26
  OKT
  Kerngroep mantelzorg

  Wil je het mantelzorgcafé mee vorm geven? Of heb je ideeën voor het mantelzorgbeleid van de stad Hasselt? 

  Kom dan naar de kerngroep. We starten om 13u30 in LDC Campus Banneux, Hadewychlaan 74 te Hasselt. We eindigen om 15u30. Gelieve in te schrijven door te mailen naar mantelzorg@hasselt.be. 

 • 02
  NOV
  Praatcafé Dementie

  Onderwerp voor dit praatcafé dementie: 'Het lelijke eendje' Over vertrouwen, schuldgevoel, ...  De uiteenzetting wordt gegeven door Katja Van Goethem: Freelance ECD Memo. Inschrijven is verplicht vóór 28 oktober 2021 via onderstaande knop of telefonisch op 011 88 84 84.

  Het praatcafé is een ontmoetingsmoment voor personen met dementie, hun familieleden en mantelzorgers. Een gastdeskundige stelt een bepaald thema rond dementie voor. Telkens staat een ander onderwerp centraal. Nadien kan je, samen met de gastdeskundige en de andere aanwezigen/lotgenoten van gedachten wisselen of ervaringen uitwisselen. Er wordt ook informatie gegeven over de verschillende hulp- en zorgmogelijkheden waarop je in je zorgsituatie thuis of in het woonzorgcentrum beroep kan doen. Het praatcafé gaat door in een gemoedelijke en ongedwongen sfeer.

  Inschrijven is verplicht vóór 28 oktober via onderstaande knop of telefonisch op 011 88 84 84.

  2 november 2021 - 19u30 - Lokaal dienstencentrum Campus Banneux, Hadewychlaan 74 te Hasselt.

Afgelopen

 • 12
  OKT
  Opening mantelzorgcafé: De Hazelmantel

  Kom naar de feestelijke opening van het mantelzorgcafé en leer andere mantelzorgers kennen.

  Heb je een vraag of een suggestie om het mantelzorgbeleid verder vorm te geven? Of wil je gewoon andere mantelzorgers ontmoeten? Kom dan op 12 oktober naar de opening van het eerste mantelzorgcafé.

  Wat staat er op het programma?

  13u30: verwelkoming

  14u00: infosessie ‘wegwijs in mantelzorg’ Wat is mantelzorg? Welke financiële ondersteuning bestaat er binnen de Vlaamse Sociale Bescherming? Heb jij of de zorgbehoevende recht op een premie of zorgbudget? Hoe en bij wie vraag je die aan en wat zijn de voorwaarden? Wat is het mantelzorgstatuut en welke voorwaarden zijn er om zo’n attest te krijgen? We sluiten af met tips over hoe je als mantelzorger je grenzen bewaakt en bij welke diensten je terecht kan.

  15u00: Het hoe en het wat van de Mantelzorghub

  15u30: Pauze met een drankje

  16u00: Opening van het mantelzorgcafé door de schepen en brainstormsessie

  Locatie: Lokaal dienstencentrum Banneux, Hadewychlaan 74, 3500 Hasselt

  Inschrijven of vragen over mantelzorg? Mail naar mantelzorg@hasselt.be.