Wat doen we


Het Mantelzorgcafé is dé ontmoetingsplaats voor mantelzorgers, jong of oud en van alle mogelijke achtergronden. Iedereen die kort- of langdurig zorgt voor een zorgbehoevende of dit ooit gedaan heeft, is welkom tijdens de Mantelzorgcafés. Want iedere mantelzorger verdient erkenning voor de belangrijke rol die zij spelen binnen onze maatschappij!

Vanuit het stadsbestuur van Hasselt willen wij mantelzorgers samenbrengen en ondersteunen. Meerdere keren per jaar komt op een vast moment een lokale groep mantelzorgers samen in het Mantelzorgcafé (zie Activiteitenkalender). Daar ontmoeten mantelzorgers elkaar om tips & tricks uit te wisselen, hun verhaal te doen of gewoon even te ontspannen.

Dit online platform biedt u daarnaast de mogelijkheid om lokale activiteiten en informatie op te zoeken, nieuwsberichten te lezen en vragen te stellen. Veel plezier alvast bij het ontdekken van dit platform!

Kalender

Bekijk de volledige kalender »
 • 26
  OKT
  Kerngroep mantelzorg

  Wil je het mantelzorgcafé mee vorm geven? Of heb je ideeën voor het mantelzorgbeleid van de stad Hasselt? 

  Kom dan naar de kerngroep. We starten om 13u30 in LDC Campus Banneux, Hadewychlaan 74 te Hasselt. We eindigen om 15u30. Gelieve in te schrijven door te mailen naar mantelzorg@hasselt.be. 


 • 02
  NOV
  Praatcafé Dementie

  Onderwerp voor dit praatcafé dementie: 'Het lelijke eendje' Over vertrouwen, schuldgevoel, ...  De uiteenzetting wordt gegeven door Katja Van Goethem: Freelance ECD Memo. Inschrijven is verplicht vóór 28 oktober 2021 via onderstaande knop of telefonisch op 011 88 84 84.

  Het praatcafé is een ontmoetingsmoment voor personen met dementie, hun familieleden en mantelzorgers. Een gastdeskundige stelt een bepaald thema rond dementie voor. Telkens staat een ander onderwerp centraal. Nadien kan je, samen met de gastdeskundige en de andere aanwezigen/lotgenoten van gedachten wisselen of ervaringen uitwisselen. Er wordt ook informatie gegeven over de verschillende hulp- en zorgmogelijkheden waarop je in je zorgsituatie thuis of in het woonzorgcentrum beroep kan doen. Het praatcafé gaat door in een gemoedelijke en ongedwongen sfeer.

  Inschrijven is verplicht vóór 28 oktober via onderstaande knop of telefonisch op 011 88 84 84.

  2 november 2021 - 19u30 - Lokaal dienstencentrum Campus Banneux, Hadewychlaan 74 te Hasselt.


Laatste nieuws

Ik, jij, samen MENS in dementievriendelijk Hasselt

Toegevoegd door Anne Oliestelder op 4 okt 21

Kom meer te weten over Hasselt als dementievriendelijke stad en geef zelf uw behoeften, wensen en/of ideeën aan. Heeft u vragen over dementie? Stel ze aan experten inzake dementie. Iedere aanwezige ontvangt een gratis draagtas 'Dementievriendelijk Hasselt' met documentatie over dementie en Dementievriendelijk Hasselt. Deelnemen is gratis, hier  inschrijven is verplicht.

Zaterdag 23 oktober 2021 - 10.30 tot 12 uur - Bibliotheek Hasselt Limburg (vestiging Dusart)

Lees meer » / Bekijk alle berichten »

Infodatabank


Via dit online platform willen we nuttige, lokale informatie voor mantelzorgers op een overzichtelijke manier presenteren. Zoekt u antwoorden op bepaalde vragen waarmee u als mantelzorger zit binnen uw stad? Typ dan uw sleutelwoorden of thema's in de zoekbalk hierboven en informeer uzelf. Vindt u geen antwoorden op uw vraag in deze infodatabank? Stuur uw vraag dan door via het contactformulier onderaan en we zullen onze antwoorden toevoegen, zodat iedereen op de hoogte kan gebracht worden.

Heb je vragen? Stuur een mail naar mantelzorg@hasselt.be.

Recent toegevoegd

Toegevoegd door Anne Oliestelder op 4 okt 21
Pallion is de Palliatieve Limburgse Ondersteuningsequipe. Zij begeleiden patiënten, hun naasten en hulpverleners bij palliatieve thuiszorgsituaties.
Palliatieve zorg Document
Toegevoegd door Anne Oliestelder op 21 sep 21
Een stappenplan voor je doktersbezoek.
Medische info Document
Toegevoegd door Anne Oliestelder op 9 sep 21
Algemene infobrochure
Algemeen Document
Toegevoegd door Anne Oliestelder op 9 sep 21
Proefproject: Digitale hulp aan huis.
Algemeen Document
Toegevoegd door Anne Oliestelder op 8 sep 21
Info voor jonge mantelzorgers.
Mantelzorgverenigingen Webpagina
Toegevoegd door Anne Oliestelder op 8 sep 21
Hét online trefpunt voor mantelzorgers en zij die met hen samenwerken.
Mantelzorgverenigingen Webpagina
Toegevoegd door Anne Oliestelder op 8 sep 21
Een zorgbudget is een maandelijkse tegemoetkoming voor mensen die veel zorg nodig hebben.
Financiën Webpagina
Toegevoegd door Anne Oliestelder op 8 sep 21
HOGEVIJF verbindt zich er toe bijzondere aandacht te schenken aan de meest kwetsbare groep ouderen, waaronder personen met dementie. Ze zetten sterk in op ondersteuning en begeleiding van zowel mensen die te maken krijgen met dementie in hun thuissituatie als bewoners van onze woonzorgcentra en assistentiewoningen. Maar ook zorgmedewerkers en familieleden/mantelzorgers staan ze bij.
Webpagina
Toegevoegd door Anne Oliestelder op 8 sep 21
Het Lokaal Dienstencentrum is een open huis waar iedereen terecht kan voor informatie, ontspanning, vorming, recreatie en ontmoeting.
Ontspanning Webpagina
Toegevoegd door Anne Oliestelder op 8 sep 21
Valpreventie oefenprogramma: spieren versterken en evenwicht verbeteren.
Document
Toegevoegd door Anne Oliestelder op 8 sep 21
Departement Ouderenbeleid van de Stad Hasselt, dé plek voor alle Hasselaren met vragen rond ouder worden.
Algemeen Webpagina
Toegevoegd door Anne Oliestelder op 8 sep 21
Infogids voor Hasseltse senioren.
Algemeen Document

Contact

Hilde Vaninbroukx

Stad Hasselt
Limburgplein 1
3500

Telefoon

011 23 90 00

E-mail

mantelzorg@hasselt.be

contact