09.12.2023

Culturele voorstelling

09.12.2023

Gaat door op 09 december 2023

We sluiten het werkjaar Mantelzorgcafés voor 2023 af met een culturele voorstelling. Daarom nodige we graag alle mantelzorgers uit Blankenberge, De Haan, Zuienkerke, Damme en Knokke-Heist uit voor de voorstelling ‘Vlammende Vrouwen‘.

Achter de spiegel staan Bette Davis en Joan Crawford, de twee grootste actrices uit het Hollywood van de jaren ’50. Ze waren mooi, getalenteerd, geliefd en... ze haatten elkaar. Pers en producers smulden van de rivaliteit en de wederzijdse verwijten. In de cult horrorfilm ‘Whatever happened to Baby Jane’ (1962) zijn de twee diva's op hun retour, maar nog spat het venijn van elke scène. Maar eigenlijk waren Joan en Bette verbitterd en vervreemd van hun familie. Gaven ze alles op voor dat prachtig palmares en voor die glorie die verging? Na al die oogverblindende filmrollen rest hun de vraag: Wie zijn ze zelf?

Vlammende vrouwen is een mix van humor en horror, glitter en glamour, trots en tristesse. Benjamin Boutreur en Kaspar Schellingerhout zeilen muzikaal op de bitterzoete filmmuziek uit de jaren ‘50, met gezwollen strijkers, warme blazers en af en toe een hartveroverend lied.

Mieke Laureys en Annelore Stubbe kijken in Vlammende Vrouwen genadeloos in de spiegel. Naar de spreidstand tussen podium en privé. Naar verwachtingen die ze willen inlossen en wat ze daarvoor allemaal opgeven. Naar hoe ze zich verhouden tot mannelijke energie. Naar wat het vraagt om vandaag een vrouw te zijn: carrièrevrouw, moeder, echtgenote, minnares...

Afspraak om 19.30 in Cultuurhuis Scharpoord 

Contact: mantelzorg@knokke-heist.be of via 050 53 90 00

Andere events

Bekijk de volledige kalender »
  • 16
    DEC
    16.12.2024 Volksspelen

    Start om 15 uur te LDC De Brouwerij, Brouwerijstraat 2 8340 Sijsele

    Gezellig samenzijn met volkspelen en lekkernij. 

Inschrijven voor deze activiteit