Nieuwsberichten Blankenberge

Mantelzorgcafé in Blankenberge opnieuw een succes

Toegevoegd door ELZ Oostkust Mantelzorg op 29 apr 24

Op 27 april ging het Mantelzorgcafé De Warme Golf door in dienstencentrum De Bollaard in Blankenberge.

Er waren 12 mantelzorgers uit Blankenberge, Damme, De haan, Knokke-Heist en Zuienkerke aanwezig.

Na een hartelijk ontvangst en verwelkoming, gaf Carine Geboers, een infomoment rond 'Iedereen Verdient Vakantie'.

Iedereen Verdient Vakantie is er voor vakantiegangers met een beperkt budget, een beperking of een bijzondere vraag. Voor mensen die nood hebben aan een dagje weg of vakantie, maar niet zo gemakkelijk kunnen vertrekken.

Na het formele gedeelte was er de tijd om, met een hapje en een drankje, elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

De aanwezige mantelzorgers waren heel enthousiast en vonden het een boeiende voormiddag.

Indien je de powerpointvoorstelling van dit infomoment rond 'Iedereen Verdient Vakantie', kan dit aangevraagd worden via mantelzorg@blankenberge.be

Lees meer »

Mantelzorgcafé in Blankenberge opnieuw een succes

Toegevoegd door ELZ Oostkust Mantelzorg op 27 apr 23

Op 25 april ging het Mantelzorgcafé De Warme Golf door in dienstencentrum De Bollaard in Blankenberge.

Er waren 17 mantelzorgers uit Blankenberge, Damme, De haan, Knokke-Heist en Zuienkerke aanwezig.

Na een hartelijk ontvangst en verwelkoming, gaf Marijke Josephy, psychotherapeute, een infomoment rond rouw en verlies.

Na een intens zorgproces kan je rouwend achterblijven. Verlieservaringen en rouwen hebben invloed op je           dagelijks leven. In onze maatschappij hangt er nog een groot taboe rond en wordt de impact ervan bovendien erg onderschat. 

Na het formele gedeelte was er de tijd om, met een hapje en een drankje, elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

De aanwezige mantelzorgers waren heel enthousiast en vonden het een boeiende avond.

Indien je de powerpointvoorstelling van dit infomoment rond verlies en rouw wenst, kan dit aangevraagd worden via mantelzorg@ blankenberge.be

Lees meer »

Mantelzorgcafé in augustus opnieuw een succes

Toegevoegd door ELZ Oostkust Mantelzorg op 6 sep 22

Op 23 augustus werd in Blankenberge een mantelzorgcafé van De Warme Golf georganiseerd.

Er waren maar liefst 24 mantelzorgers uit Blankenberge, De Haan, Damme, Zuienkerke en Knokke-Heist aanwezig. 

Na een hartelijk ontvangst en verwelkoming, gaf Coponcho een interactieve sessie rond 'Eerste Hulp bij Mantelzorg'.

Aan de hand van een oefenboekje, stonden aanwezige mantelzorgers samen stil bij wat hen energie geeft en hen energie kost. Zo kregen de mantelzorgers een beter zicht op hun mantelzorgsituatie. 

Na het formele gedeelte was er ruim de tijd om, met een hapje en een drankje, elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. 

Deze maandelijkse ontmoetingscafés, telkens in één van de deelnemende gemeenten, zijn een trefpunt voor de mantelzorgers uit de regio. Het is een ontmoetingsplaats voor iedereen die nu of vroeger, kort- of langdurig zorg draagt voor iemand. 

Bekijk de kalender om te zien waar het volgende mantelzorgcafé doorgaat of neem contact op met de verantwoordelijke van jouw OCMW.

Lees meer »

Mantelzorgcafé Warme Golf schiet succesvol uit de startblokken

Toegevoegd door ELZ Oostkust Mantelzorg op 1 apr 22

De polyvalente ruimte van de gerenoveerde St.-Niklaaskerk te Westkapelle vormde afgelopen dinsdag 22 maart het magnifieke decor voor het eerste mantelzorgcafé in de regio Oostkust.  

Mantelzorgers uit Blankenberge, De Haan, Damme, Zuienkerke en Knokke-Heist kregen er een woordje uitleg over het statuut van mantelzorger en de rechten die een mantelzorger heeft. Na het formele gedeelte was er ruim de tijd om, met een hapje en een drankje, elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Zoals een deelnemer het treffend verwoordde: Zorgen voor iemand is vaak dankbaar, maar soms ook wel zwaar. Daarom doet het goed om eens je verhaal kwijt te kunnen aan iemand die in dezelfde situatie zit. Dankzij dergelijke initiatieven merk je dat je niet alleen bent en dat iedereen het wel eens moeilijk heeft of met vragen worstelt.”.  

Deze maandelijkse mantelzorgcafés, telkens in één van de deelnemende gemeenten, zijn een trefpunt voor de mantelzorgers uit de regio. Het is een ontmoetingsplaats voor iedereen die nu of vroeger, kort- of langdurig zorg draagt voor iemand. Het volgende mantelzorgcafé focust op “thuiszorg & wonen” en gaat door te Zuienkerke op 21 april van 14 tot 16 uur in De Notelaar, Nieuwe Steenweg 96 

Met speciale dank aan de sponsors om de aanwezige mantelzorgers te laten genieten van een zoete geneugte: Bakkerij Vlaminck, AD Delhaize, Albert Hein en Carrefour. 

Lees meer »

Kerngroepvergadering 24.02.2022

Toegevoegd door ELZ Oostkust Mantelzorg op 27 jan 22

De kerngroep mantelzorgers bouwt achter de schermen nog steeds aan de MantelzorgHub van de Oostkust. Zo werd ondertussen een naam gekozen, 'De Warme Golf', en werd het logo ingekleurd.  Met frisse moed starten we in 2022 aan de verdere ontwikkeling. 

Eind maart kijken we uit naar een eerste MantelzorgCafé. Wat, hoe en waar wordt besproken op de volgende kerngroepvergadering van 24 februari. We houden jullie op de hoogte.

Lees meer »

Kerngroep mantelzorgers

Toegevoegd door Lore De Clercq op 4 okt 21

Wist je dat er een kerngroep is van mantelzorgers uit Knokke-Heist, Blankenberge, De Haan, Damme en Zuienkerke? De kerngroep geeft advies aan het gemeentebestuur voor de ontwikkeling en uitvoering van een mantelzorgbeleid op maat van wat de mantelzorgers echt nodig hebben. Daarnaast bepaalt de kerngroep ook de onderwerpen voor de mantelzorgcafés. 

Wil je graag eens vrijblijvend deelnemen? Vul het contactformulier in. 

Lees meer »