Kalender Oostkust

Binnenkort

  Er zijn momenteel geen activiteiten gepland.

Afgelopen

 • 09
  DEC
  09.12.2023

  Culturele voorstelling

  We sluiten het werkjaar Mantelzorgcafés voor 2023 af met een culturele voorstelling. Daarom nodige we graag alle mantelzorgers uit Blankenberge, De Haan, Zuienkerke, Damme en Knokke-Heist uit voor de voorstelling ‘Vlammende Vrouwen‘.

  Achter de spiegel staan Bette Davis en Joan Crawford, de twee grootste actrices uit het Hollywood van de jaren ’50. Ze waren mooi, getalenteerd, geliefd en... ze haatten elkaar. Pers en producers smulden van de rivaliteit en de wederzijdse verwijten. In de cult horrorfilm ‘Whatever happened to Baby Jane’ (1962) zijn de twee diva's op hun retour, maar nog spat het venijn van elke scène. Maar eigenlijk waren Joan en Bette verbitterd en vervreemd van hun familie. Gaven ze alles op voor dat prachtig palmares en voor die glorie die verging? Na al die oogverblindende filmrollen rest hun de vraag: Wie zijn ze zelf?

  Vlammende vrouwen is een mix van humor en horror, glitter en glamour, trots en tristesse. Benjamin Boutreur en Kaspar Schellingerhout zeilen muzikaal op de bitterzoete filmmuziek uit de jaren ‘50, met gezwollen strijkers, warme blazers en af en toe een hartveroverend lied.

  Mieke Laureys en Annelore Stubbe kijken in Vlammende Vrouwen genadeloos in de spiegel. Naar de spreidstand tussen podium en privé. Naar verwachtingen die ze willen inlossen en wat ze daarvoor allemaal opgeven. Naar hoe ze zich verhouden tot mannelijke energie. Naar wat het vraagt om vandaag een vrouw te zijn: carrièrevrouw, moeder, echtgenote, minnares...

  Afspraak om 19.30 in Cultuurhuis Scharpoord 

  Contact: mantelzorg@knokke-heist.be of via 050 53 90 00

 • 28
  NOV
  28.11.2023 mantelzorgcafé Damme

  "Wegwijs in mantelzorg: hoe combineer ik werk met mantelzorg?" 

  Als mantelzorger kan de zorg behoorlijk zwaar worden. Zeker in combinatie met andere verantwoordelijkheden zoals uw werk. In deze infosessie krijgt u informatie over de verschillende verlofsystemen: wanneer en hoe kan men tijdskrediet aanvragen, wat is verlof voor medische bijstand en wanneer is men wel en niet beschermd tegen ontslag? We wisselen tips en ervaringen uit over de haalbaarheid van werk en mantelzorg.

  Wanneer? dinsdag 28 november 2023 van 17 tot 19 uur

  Waar? "De Brouwerij" te Brouwerijstraat 2 8340 Sijsele (cafetaria WZC De Stek) 

  Contact: sociaalhuis@damme.be of 050 67 28 40

 • 28
  OKT
  28.10.2023 mantelzorgcafé Blankenberge

  Opvang en respijtzorg

  Om 9.30 uur
  Meer info volgt
  Contact: mantelzorg@blankenberge.be, Tel 050 23 58 50

 • 27
  SEP
  27.09.2023 mantelzorgcafé in De Haan

  Getuigenissen

  Om 13 uur

  Meer info volgt.
  Contact: mantelzorg@dehaan.be, Tel 050 51 40

 • 29
  AUG
  29.08.2023 Mantelzorgcafé in Zuienkerke

  Omgaan met aandoeningen

  Op dinsdag 29 augustus 2023 van 13u30 tot 16u30 vindt het mantelzorgcafé in Zuienkerke plaats. Dit gaat door in Zaal “De Notelaar” te Nieuwe Steenweg 96 8377 Zuienkerke met als thema omgaan met aandoeningen: VR inleefsessie ‘ervaar dementie’.

  Wil je je inleven in de leefwereld van een persoon met dementie? Kom dan zeker langs.

  Via een virtuele beleving met een virtual reality bril kunt u concreet ervaren hoe het geheugen of hoofd van een persoon met dementie denkt of werkt.

  Samen kun je er genieten van een kopje koffie en andere kleine verwennerij.

  Alle mantelzorgers, die zorg dragen voor iemand in hun omgeving en wonen in een gemeente uit onze eerstelijnszone (= Damme, Blankenberge, Zuienkerke en Knokke-Heist) zijn welkom. We hopen elkaar te leren kennen en ervaringen te kunnen uitwisselen.

  Aangezien het aantal plaatsen beperkt zijn vragen we om vooraf in te schrijven.

  Neem contact op via thuiszorg@zuienkerke.be of tel 050/42 79 98


 • 23
  JUN
  23.06.2023 Dag van de mantelzorg - Mantelzorgcafé Knokke-Heist

  Bedankingsevent mantelzorgers

  16.30 - 18.30 uur 

  Tijdens het verwenmoment op de Dag van de Mantelzorg bieden we jullie een proeverij om van te smullen en laten we ontdekken wat we met 'De Warme Golf' willen bieden.
  Maak kennis met een 'DZING'-gemberdrankje, of stel ze zelf naar smaak samen.
  Proef van wildpluk en hapjes van natuurlijke producten zoals dadels met kaas, haverburgertjes, een kruidendrank en paardenbloemgelei.
  Klink met een glaasje appelsap van de Zoete Polder, smaak de confituur van het seizoen (met peer en gember), allerlei kleine sneukelingen staan klaar om een gezellige babbel op te smaken.
  Jullie dragen anderen op handen, laat ze daarom eens masseren door Mylène of twee certificeerde masseurs.  

  En vooral: maak kennis met elkaar, luister naar verhalen, vertel je eigen verhaal,...

  Tot op het mantelzorgcafé van De Warme Golf?