Kalender Oostkust

Binnenkort

 • 31
  OKT
  31.10 15.30 uur Mantelzorgcafé in Damme

  Sterker worden als mantelzorger #wvlmanteltmee

  Op 31 oktober nodigen we alle mantelzorgers van regio Oostkust (Knokke-Heist, Blankenberge, De Haan, Zuienkerke en Damme) uit voor een ontmoetingsmoment in de Cultuurfabriek in Damme. 
  Dit cafémoment sluit een reeks sessies af die aangeboden worden door West-Vlaanderen Mantelt Mee.


  Tijdens een reeks van 3 fysieke ontmoetingen op 5/10 (10 - 12 uur), 18/10 (14 - 16 uur) en 31/10 van 14 - 16 uur wordt samengekomen met eenzelfde groep in een vertrouwelijke sfeer. Wil je hier bij zijn? Schrijf je in via: Inschrijving 'Sterker worden als mantelzorger' (google.com) of verwittig de mantelzorgverantwoordelijke van jouw gemeente.

  Tijdens de sessies werken we interactief, de inhoud wordt grotendeels door jullie, mantelzorgers, bepaald om maximaal in te zetten op bestaande noden. Laat van jullie horen tijdens deze sessies!

  Geen tijd of mogelijkheid om alle 3 de sessies mee te volgen? Laat weten welk moment wel lukt en probeer zeker aan te sluiten voor het gezamenlijk ontmoetingsmoment op 31.10 vanaf 15.30 uur.

Afgelopen

 • 23
  AUG
  23.08.2022 19 uur Mantelzorgcafé Blankenberge

  Eerste hulp bij mantelzorg

  Tijdens dit Mantelzorgcafé gaan we met het oefenboekje 'Eerste Hulp bij Mantelzorg' aan de slag om concreet stil te staan bij wat je energie geeft, wat je energie kost en hoe je piekergedachten kan omzetten naar acties. We geven aandacht aan lichtpuntjes in je leven en hoe je die meer kan inzetten.

  Hierdoor krijg je een beter zicht op je mantelzorgsituatie, (her)ontdek je wat je kwaliteiten zijn en leer je bewuster omgaan met je tijd.

 • 29
  JUN
  29.06.2022 Mantelzorgcafé in De Haan

  Thema: preventie 

  Zorgen voor een naaste kan veel inspanning vergen. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal kan de zorg zwaar wegen.
  Te vaak zichzelf wegcijferen en over de eigen grenzen gaan, is niet altijd een synoniem voor betere zorg. 

  In deze infosessie staan we stil bij jouw draaglast en jouw draagkracht. Hoe zorg je ervoor dat het haalbaar blijft en hoe zorg je voor jezelf? Pieter overloopt tal van diensten die praktische ondersteuning bieden en belichtmogelijke hulpmiddelen die het voor jou gemakkelijker maken. Zo is er zowel voor jou als mantelzorger als voor de verzorgde meer tijd voor een kwaliteitsvolle band.. We hopen gesprekken te kunnen stimuleren over zorg dragen voor jezelf terwijl je ook zorgt voor een ander. Kom af en inspireer andere mantelzorgers met jouw manier om aan zelfzorg te doen. 

  14 uur: Verwelkoming door schepen Marleen Schillewaert- Vercruyce
  14.15 uur: Zorg voor de mantelzorgers (Pieter Vanreybrouck)
  15 uur: Kennismaking met andere mantelzorgers bij koffie en cake


 • 22
  JUN
  Event voor mantelzorgers door Steunpunt mantelzorg

  'Kom op adem' op 22 juni in Gent

  In aanloop naar de Dag van de Mantelzorg, organiseren we op woensdag 22 juni een gratis evenement voor mantelzorgers. Een leuke, ontspannende dag waar genieten, ontmoeten en informeren centraal staan. Laat de zorg even los en kom op adem. En dat via inspirerende lezingen, ontspannende workshops, een theatervoorstelling over mantelzorg en doorheen de dag heel wat lekkers om te eten en drinken. 

  Meer info: https://steunpuntmantelzorg.be...

 • 25
  MEI
  25.05.2022 Mantelzorgcafé Damme

  Thema: jonge mantelzorgers

  Enkele getuigenissen van lokale mantelzorgers vormen de gespreksstarters voor het contactmoment tijdens het tweede gedeelte van het mantelzorgcafé. Afspraak op 25 mei in de Cultuurfabriek Stationsstraat 22, 8340 Sijsele.

  Interesse? sociaalhuis@damme.be of 050 67 28 40

 • 21
  APR
  21.04 MantelzorgCafé in Zuienkerke, thema: Thuiszorg en wonen

  Mantelzorgcafés voor alle mantelzorgers uit Blankenberge, Damme, De Haan, Knokke-Heist en Zuienkerke die tijdelijk of permanent (een deel van) de zorg op zich nemen voor iemand uit hun omgeving.

  Verwelkoming door schepen N. Delaere,
  Zorgeloos Wonen door spreker Els Buyse: Tijdens een vorming neemt de ergotherapeut jullie mee doorheen iedere ruimte van de woning om stil te staan en na te gaan welke problemen en vooral ook welke oplossingen mogelijk zijn. Er wordt uitleg gegeven rond hulpmiddelen, aanpassingen en premies die bijdragen tot het veilig en zorgeloos wonen in eigen omgeving. 

  Na de vorming wordt tijd gemaakt om kennis te maken met andere mantelzorgers.

 • 22
  MAR
  22.03 (eerste) MantelzorgCafé van De Warme Golf

  Eerste MantelzorgCafé van de Oostkust op 22 maart 2022 om 14 uur in de Sint-Niklaaskerk in Westkapelle.

  Het mantelzorgcafé van 'de warme golf' wordt elke maand in een andere gemeente georganiseerd. Samen met enkele mantelzorgers wordt het programma van deze ontmoetingsmomenten samengesteld. Op het eerste mantelzorgcafé brengt Coponcho een overzicht in de rechten en statuten voor mantelzorgers.

  Volgend mantelzorgcafé gaat door in Zuienkerke in de laatste week van april.

  Meer info, contacteer het mantelzorgpunt van jouw gemeente of kom langs op het mantelzorgcafé!

  mantelzorg@blankenberge.be veerle.pype@dehaan.be mantelzorg@knokke-heist.be thuiszorg@ocmw-zuienkerke.be sociaalhuis@damme.be

  22 maart    Knokke-Heist    Rechten en statuten april           Zuienkerke       Thuiszorg en wonen mei            Damme             Jonge Mantelzorgers juni            De Haan            Preventie augustus     Blankenberge    Omgaan met aandoeningen