21.04 MantelzorgCafé in Zuienkerke, thema: Thuiszorg en wonen

Mantelzorgcafés voor alle mantelzorgers uit Blankenberge, Damme, De Haan, Knokke-Heist en Zuienkerke die tijdelijk of permanent (een deel van) de zorg op zich nemen voor iemand uit hun omgeving.

21.04 MantelzorgCafé in Zuienkerke, thema: Thuiszorg en wonen

Gaat door op 21 april 2022

Verwelkoming door schepen N. Delaere,
Zorgeloos Wonen door spreker Els Buyse: Tijdens een vorming neemt de ergotherapeut jullie mee doorheen iedere ruimte van de woning om stil te staan en na te gaan welke problemen en vooral ook welke oplossingen mogelijk zijn. Er wordt uitleg gegeven rond hulpmiddelen, aanpassingen en premies die bijdragen tot het veilig en zorgeloos wonen in eigen omgeving. 

Na de vorming wordt tijd gemaakt om kennis te maken met andere mantelzorgers.

Andere events

Bekijk de volledige kalender »
 • 31
  MEI
  31.05.2024 - Waarderende Wandeling in het Zwin voor Mantelzorgers Oostkust

  Jij, die altijd klaarstaat voor anderen, verdient een moment waarop de zorg even naar jou toe komt. Daarom nodigen wij jou uit voor een betoverende dag vol ontspanning en waardering, te midden van de serene schoonheid van het Zwin Natuurpark in Knokke-Heist.

  Laat je betoveren door de rustgevende melodieën van de natuur, adem de frisse zeelucht in en bewonder de unieke flora en fauna die ons geliefde natuurgebied rijk is. Dit is ons gebaar van oprechte dankbaarheid voor jouw onvoorwaardelijke inzet als mantelzorger.

  We verzamelen om 10 uur bij de ingang van 't Zwin, waarna iedereen op eigen tempo het bezoekerscentrum en de pracht van 't Zwin kan verkennen. Om 11.30 uur verwelkomen we je in restaurant 'The Shelter', waar we samen genieten van een verkwikkend aperitief, gevolgd door een heerlijke lunch. Kies tussen verrukkelijke garnaalkroketjes of een hartverwarmende vol-au-vent met knapperige frietjes.

  Deze bijzondere dag wordt jou aangeboden als blijk van waardering door het samenwerkingsinitiatief Mantelzorgcafé De Warme Golf Oostkust. En het beste van alles: jouw deelname is kosteloos.

  Schrijf je in via het onthaal van het Sociaal Huis vóór 15 mei 2024, via 050 530 900 of sociaalhuis@knokke-heist.be. Vergeet niet om bij je inschrijving je naam, adres, telefoonnummer én menukeuze door te geven.

  We kijken er naar uit om je in groten getale te verwelkomen!

  Let op: Bij niet opdagen of laattijdige annulering zonder dringende reden, wordt een vergoeding van €25 per persoon in rekening gebracht.

 • 21
  JUN
  21.06.2023 Dag van de Mantelzorger Damme

  Start om 16 uur te LDC De Brouwerij, Brouwerijstraat 2 8340 Sijsele

  Info volgt. 

Inschrijven voor deze activiteit