Zangsessie : Een andere dementie door muziek

Zangeres Olivia Thijssen speelt Vlaamse klassiekers en meezingers op haar gitaar om jullie een gezellige middag te bezorgen. Samen met de persoon waar je voor zorgt, gaan we op een muzikale reis naar het verleden.

Zangsessie : Een andere dementie door muziek

Gaat door op 01 januari 2017

Muziek klinkt niet alleen mooi in de oren, het kan ook een middel zijn om (terug) contact te maken met een peersoon met dementie. Muziek roept herinneringen op, zorgt voor rust of brengt je in een vrolijke bui. Wil je als mantelzorger graag ervaren welke impact muziek heeft op de persoon met dementie ? Of wil je samen een ontspannende middag beleven ? Schrijf je dan zeker samen in. 

Dinsdag 6 december van 14u00 tot 15u30 ( inclusief pauze ) in ontmoetingscentrum Stokrode - Sint-Amandusstraat 18, 3511 Hasselt-Stokrooie. Prijs: Gratis. 

Inschrijven via www.cm.be/agenda

Andere events

Bekijk de volledige kalender »
 • 10
  JAN
  Mantelzorgcafé: goede afspraken maken goede vrienden

  Alles over de communicatie tussen mantelzorgers en zorgverleners.

  Inschrijven: voor 3 januari 2023 via www.hasselt.be/nl/mantelzorg, mantelzorg@hasselt.be of 011 23 90 00 
  Locatie: Dienstencentrum Campus Stadspark, Casterstraat 77 , 3500 Hasselt 
  Aanvang: 13u30

 • 21
  JAN
  Samana-vakanties

  Infomoment rond de Samana-vakanties. Mensen met een chronische ziekte, zorgnood of mantelzorgers kunnen uitleg krijgen over de vakanties: wat deze inhouden en welke ondersteuning zij kunnen verwachten om een zorgeloze vakantie mogelijk te maken. Als je graag wilt, kunnen ze je helpen met een keuze te maken en je eventueel in te schrijven.

  Wanneer?  21 januari 2023 

  Waar? Op het nieuwe hoofdkantoor van CM Limburg (Herkenrodesingel 101) van  9u tot 12u. 

  Ontdek het volledige aanbod: www.samana.be/vakanties - 011 280 250 - vakanties.limburg@samana.be

 • 10
  FEB
  Dementie en nU

  HOGEVIJF organiseert i.s.m. Expertisecentrum Dementie Contact een psycho-educatiepakket ‘Dementie en nU’, voor mantelzorgers van mensen met dementie. Tijdens deze 10 sessies worden vrijblijvend en gelijklopend ook activiteiten voor de naaste georganiseerd.

  Voor wie? Deze vormingssessies zijn gericht op mantelzorgers. Tegelijkertijd kan de naaste met dementie deelnemen aan een aangepast activiteitenprogramma in het dienstencentrum. Beide groepen worden begeleid door een medewerker van het expertisecentrum dementie.

  Voorwaarde? De mantelzorger engageert zich om alle 10 sessies te volgen.

  Wanneer? De sessie loopt van 13u tot 16u (incl. koffiepauze)

  Vrijdag 10 februari - vrijdag 17 februari - Vrijdag 3 maart - Vrijdag 10 maart - Vrijdag 17 maart - Vrijdag 24 maart - Vrijdag 31 maart - Vrijdag 28 april - Vrijdag 5 mei -Vrijdag 12 mei

  Waar? Lokaal dienstencentrum HOGEVIJF - campus Banneux, Hadewychlaan 74, 3500 Hasselt

  Kostprijs? €30 voor de cursus ‘Dementie en nU’ die u gebruikt tijdens de sessies. Je ontvangt deze cursus op de eerste lesdag. De vormingssessies en de activiteiten worden gratis aangeboden.

  Hoe inschrijven? Stuur een mail naar ecd.contact@hogevijf.be en vermeld dat je wil deelnemen aan de psycho-educatie ‘Dementie en nU’, uw naam, voornaam, adres, e-mailadres en/of telefoonnummer. Vermeld eveneens of je je naaste met dementie zal meebrengen voor het activiteitenaanbod. Je doet een overschrijving van €30 aan Expertisecentrum Dementie Contact op rekeningnummer BE14 0910 11509683 met de mededeling ‘psycho-educatie ‘Dementie en nU + de naam van de mantelzorger’. Na inschrijving via mail en ontvangst van jouw betaling, ontvangt u een bevestiging van inschrijving.