Mantelzorgcafé Warme Golf schiet succesvol uit de startblokken

De Warme Golf Blankenberge - Blankenberge

Mantelzorgcafé Warme Golf schiet succesvol uit de startblokken

Geplaatst op 01 april 2022 door ELZ Oostkust Mantelzorg

De polyvalente ruimte van de gerenoveerde St.-Niklaaskerk te Westkapelle vormde afgelopen dinsdag 22 maart het magnifieke decor voor het eerste mantelzorgcafé in de regio Oostkust.  

Mantelzorgers uit Blankenberge, De Haan, Damme, Zuienkerke en Knokke-Heist kregen er een woordje uitleg over het statuut van mantelzorger en de rechten die een mantelzorger heeft. Na het formele gedeelte was er ruim de tijd om, met een hapje en een drankje, elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Zoals een deelnemer het treffend verwoordde: Zorgen voor iemand is vaak dankbaar, maar soms ook wel zwaar. Daarom doet het goed om eens je verhaal kwijt te kunnen aan iemand die in dezelfde situatie zit. Dankzij dergelijke initiatieven merk je dat je niet alleen bent en dat iedereen het wel eens moeilijk heeft of met vragen worstelt.”.  

Deze maandelijkse mantelzorgcafés, telkens in één van de deelnemende gemeenten, zijn een trefpunt voor de mantelzorgers uit de regio. Het is een ontmoetingsplaats voor iedereen die nu of vroeger, kort- of langdurig zorg draagt voor iemand. Het volgende mantelzorgcafé focust op “thuiszorg & wonen” en gaat door te Zuienkerke op 21 april van 14 tot 16 uur in De Notelaar, Nieuwe Steenweg 96 

Met speciale dank aan de sponsors om de aanwezige mantelzorgers te laten genieten van een zoete geneugte: Bakkerij Vlaminck, AD Delhaize, Albert Hein en Carrefour.